Nyheter

Efter Absolut Vodka: Nu lanseras vatten i pappförpackning

I förra veckan berättade vi att Absolut Vodka har lanserats i pappflaska. När kommer även vatten i pappförpackning.

Det nylanserade källvattnet Aqua Nobel kommer att säljas i pappförpackningar, med en kapsyl av sockerrör, skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Vi är de enda i Norden som investerat i den här förpackningslösningen och kan därmed erbjuda konsumenten både det bästa vattnet och den mest hållbara förpackningen.”, skriver Aqua Nobel

Vattnet, som kommer från en egen djupkälla, 105 meter under marken i nordvästra Skåne, ska inom kort lanseras i butiker och caféer. Företaget räknar också med export.

Till danska sjukhus

Aqua Nobel köpte rättigheterna till källan 2015. Fokus har legat på legotillverkning. Källvattnet levereras bland annat till danska sjukhus, eftersom renheten gör att det lämpar sig för immunsvaga patienter.

På Avfall2resurs.se redaktion dricker vi kranvatten, som vare sig kräver förpackningar eller transporter. Vi förvarar det i glasflaska i kylskåpet, vilket inte bara kyler vattnet utan förbättrar smaken. Pris: 4 öre per liter. Av bland annat juridiska skäl fortsätter vi att köpa vodka på Systembolaget.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.