Nyheter

Vårens mest sökta på begagnatmarknaden

Lådcykeln är en av de mest sökta produkterna på Blocket just nu. Foto: John Göransson.

Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

– Årstidsväxlingar innebär alltid extra hög aktivitet på begagnatmarknaden. Många vill både rensa och är samtidigt på jakt efter nya saker inför våren och sommaren. Just nu söks det mycket efter säsongsbetonade saker som utemöbler, cyklar, växthus och fönster. Men även soffor, tv-apparater och iphones är riktigt populärt, så om man hittar något av detta under vårrensningen så är det bra läge att sälja, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

60 procent samlar damm

Enligt en undersökning som Kantar har gjort på uppdrag av Blocket använder genomsnittssvensken bara 40 procent av sakerna i sina hem. Resten är oanvända och värdet på de sakerna uppskattar de tillfrågade själva till 36 600 kronor.

Störst värde finns i förrådet/garaget. Där finns saker som inte används till ett värde av 10 0000 kronor i genomsnitt. På andra plats kommer köket där det i genomsnitt bor oanvända prylar till ett värde av 9 000 kronor, saker som ofta skulle gå att sälja.

Blocket avslöjar också listan över de mest eftersökta produkterna just nu. Jämfört med den förra listan, som presenterades 23 januari, har det skett stora förändringar. Borta är vintersaker som snöslungor, skridskor och snowboards, de har ersatts av bland annat lådcyklar, tält och elscooters.

De mest sökta sakerna på Blocket just nu

Placering För hemmet Personligt Elektronik Fritid och hobby
1.lay Utemöbler Rolexur TV Elsparkcykel
2. Soffa Barnvagn Iphone Löpband
3. Matbord Bilbarnstol Gamingdator Lådcykel
4. Fåtölj Louis Vuitton Nintendo switch Piano
5. Soffbord Omegaur Playstation 5, PS5 Tält
6. Byrå Breitlingur Högtalare Slalomskidor
7. Skrivbord Spjälsäng Dator Symaskin
8. Säng Lego Apple Vision Pro Elscooter
9. Vitrinskåp Bugaboo (barnvagn) Apple Watch Hästtransport
10. Garderob Moncler Iphone 11 Cykel 20 tum

 

Nya på 10 i topp: Utemöbler, Apple Vision Pro, lådcykel, piano, tält, symaskin, elscooter, hästtransport och cykel 20 tum.

Borta från 10 i topp: Snöslunga, Fjällräven, Airpods, längdskidor, snowboard, pjäxor, akvarium, skridskor och skidor barn.

Om undersökningen

Kantars undersökning genomfördes mellan den 9 och 14 januari 2024 via Kantars slumpmässigt rekryterade onlinepanel, Sifopanelen.
1 004 svar samlades in bland allmänheten i åldern 18-75 år.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.