Nyheter
Redaktör John Göransson

Här är din nya dagstidning för avfalls- och återvinningsbranschen

Avfall2Resurs.se, en helt ny nätbaserad dagstidning för avfalls- och återvinningsbranschen, är nu lanserad i Sverige. Bakom satsningen ligger norska Small Step Media, som i flera år framgångsrikt har givit ut fyra branschtidningar i Norge.

– Intresset för våra publikationer Avfallsbransjen.no och Biogasbranschen.no har varit så stort att flera skandinaviska aktörer har bett oss att starta i Sverige också, säger Torbjørn Leidal, verkställande direktör i Small Step Media AS, som också ger ut hydrogen24.no och cnytt.se (om cirkulär ekonomi).

På premiären hittar du bland annat en debattartikel skriven av Avfall Sveriges VD Tony Clark, samt flera nyheter från EU.

Redaktionen

Redaktör för Avfall2resurs.se är John Göransson.

– John har mångårig erfarenhet som journalist och kommunikatör och har arbetat flera år på TT – Tidningarnas Telegrambyrå. Han har också examen från Journalisthögskolan i Stockholm, säger John Göransson.

– Det ska bli spännande att vara med och bygga upp ett så viktigt digitalt arbetsverktyg för avfallsmarknaden i Sverige. Förändringarna i producentansvarsordningen innebär ett enormt ansvar som förs över till kommunerna och det kräver god omvärldskännedom. Dessutom är branschen mitt i en omfattande digitaliseringsprocess, säger John Göransson.

–  John är garant för oberoende och god bevakning av den svenska marknaden, säger Torbjørn Leidal. Och journalistik är viktigt i en bransch som just nu går igenom den största förändringen på 100 år.

– Vi kommer även att bevaka biogas i Avfall2Resurs.se, tills vi ser om det finns underlag i Sverige för att ge biogas en egen nättidning, på samma sätt som i Norge, säger John Göransson.

Största marknadsförändringarna någonsin

Ny lagstiftning i EU kommer den närmaste tiden att tvinga fram stora förändringar i avfallsahanteringen i hela Europa, inklusive Sverige. Här kommer du att kunna ta del av allt som sker, från Bryssel till enskilda kommuner och i våra grannländer. Jens Heftøy på Avfallsbransen.no kommer att bevaka CEWEP:s* kongress i Berlin i juni, för både den norska och den svenska nättidningen.

– Vi kommer också att göra nedslag i EU-länder utanför Norden för att se hur man där anpassar sig till EU-direktiven, säger John Göransson.

Digitalt mervärde och skandinavisk synergi

Alla svenska prenumeranter kommer även att få tillgång till de norska publikationerna, och vice versa. Det gör att läsarna kan hålla ett öga på närliggande marknader.

– I en tid då Norge exporterar 1,3 miljoner ton avfall, för olika former av återvinning i Sverige, kan vi erbjuda norska läsare fri tillgång till Avfall2Resurs.se. Det viktigaste innehållet kommer också att översättas och publiceras i både Sverige och Norge, säger Torbjørn Leidal på Small Step Media AS.

*Cewep ska utläsas Confederation of European Waste-to-Energy Plants, en paraplyorganisation för företag som omvandlar avfall till energi. Den omfattar över 400 anläggningar i 23 länder, som står för runt 80% av all avfallsbaserad energiproduktion i Europa.

För ytterligare information, kontakta:

John Göransson, redaktör för Avfall2Resurs.se

+46 070-735 36 79

john@avfall2resurs.se

Torbjørn Leidal, VD Small Step Media

+47 920 64 011

torbjorn.leidal@smallstep.no

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.