Nyheter
Nu blir det pant på juicekartongen. Foto: John Göransson.

Panta juicekartongen!

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder pant på sina juicekartonger. 

Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när pant registrerats.

Enligt den senaste statistiken från Naturvårdsverket nådde vi endast två av nio återvinningsmål under 2022, där pappersförpackningar är ett av de materialåtervinningsmålen som inte uppfylls. God Morgon, som är ett av Sveriges största juicevarumärken och omsätter över 15 miljoner juicekartonger i Sverige per år.

De cirkulära entreprenörerna: Varför kan jag inte panta påsen?

– Vi är glada över att inleda vårt samarbete med Bower, vilket för oss blir ytterligare ett viktigt steg till att bidra till en bättre morgondag. Genom att göra det enkelt för konsumenten, samtidigt som de erbjuds ersättning, hoppas vi att ännu fler vill panta sina förpackningar. En win-win för både miljön och plånboken, säger Malin Kjelledal, Brand Activation Manager God Morgon.

Det som krävs är att ladda ner appen Bower, scanna streckkoden på förpackningen och lämna in den på närmaste återvinningsstation eller miljörum. För varje pantad God Morgon-kartong samlar konsumenten poäng som sedan kan omvandlas till kontanter, kuponger eller donationer till välgörande ändamål. Samarbetet med Bower inleddes i april 2024.

Triumf Glass ansluter sig till Bower-appen

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.