Nyheter
Testbädd på Ragn-Sells anläggning i Dåva utanför Umeå. Pressfoto.

Ragn-Sells invigde testbädd för cirkulära lösningar

Den 4 juni invigde Ragn-Sells en ny testbädd på sin anläggning i Dåva utanför Umeå. Där ska nya cirkulära lösningar utvecklas och testas med målet att öka återvinningsgraden och minska användandet av jungfruliga råvaror.

– Om vi menar allvar med att skapa ett hållbart samhälle måste vi använda de råvaror vi redan har, om och om igen. För att kunna göra det behövs nya cirkulära erbjudanden. Vår nya testbädd gör att vi nu kan agera snabbare och vara än mer flexibla, säger Camilla Sonnentheil, chef för affärsutveckling Ragn-Sells Recycling.

Enligt FN uppstår nära hälften av de globala klimatutsläppen vid utvinning och behandling av jungfruliga råvaror. Det innebär att en ekonomi som i högre utsträckning bygger på återvunna råvaror är en nyckel i strävan efter ett klimatneutralt samhälle.

– Förändringstakten i återvinningsbranschen är hög och det blir allt mer avgörande att kunna följa med och leda den utvecklingen. Testbädden är därför en viktig del i hela Ragn-Sellskoncernens innovationsarbete där vi strävar efter att hitta nya cirkulära lösningar som ökar materialåtervinningsgraden, säger Magnus Uvhagen, vd för Ragn-Sells Recycling Sverige.

På invigningsceremonin talade i landshövdingen i Västerbottens län, Helene Hellmark Knutsson, Karin Måwe på Dåva Eco-Industrial Park och Ragn-Sells Recycling Sveriges vd Magnus Uvhagen.

– Vi har varit i gång med några projekt under våren. Bland annat har vi tittat på flöden inom byggsektorn såsom plast och kabel, textilåtervinning, komposterbara material samt planglas och laminatglas, säger Camilla Sonnentheil.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.