Nyheter
Emballator Innovation Center.
Emballator Innovation Center.

Emballator prisas för återvinningsinnovation

Svensk plastindustriförening (SPIF) har utsett Emballator Innovation Center till årets miljö- och hållbarhetsprojekt. Emballator vinner tack vare sina tester av och arbete med återvunnet material.

– På Innovationscentret gör vi tester av olika återvunna material och återvunnen plast. Innovation är en viktig del av våra Emballator-värderingar i Den gröna påsen och vi ser fram emot att fortsätta testa återvunnet material och plaståtervinning, säger Mats Jeppsson, Innovation Manager på Emballator Innovation Center.

För fyra år sedan startade planeringen av ett innovationscenter och centret invigdes i juni 2022. Emballator Innovation Center består av över 700 kvadratmeter utvecklingsyta med processutrustning för formsprutning, formblåsning och extrudering samt mätutrustning för termiskt och mekaniska tester. Centret ligger i Ljungby.

– Vi har investerat mycket pengar i vårt Innovation Center och deras arbete är en viktig del av vår klimatstrategi framåt, säger Ulf Nicklasson, VD för Emballator Packaging Innovations.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.