Nyheter
Green Cargos lok drar Stena Recyclings vagnar. Foto: Green Cargo.
Green Cargos lok drar Stena Recyclings vagnar. Foto: Green Cargo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stena Recycling kan drabbas hårt av tågstrejk

Om järnvägskonflikten bryter ut på måndag kommer det att slå hårt mot Stena Recycling, som fraktar en stor del av sitt gods på järnväg.

Sekos strejkvarsel är uppskjutet till på måndag klockan 15.00. Om det blir strejk så kommer det att märkas direkt för Stena Recyling.

Åsa Ahlgren Berndtson.
Åsa Ahlgren Berndtson.

– Det kommer omedelbart att få stor påverkan på vår transportverksamhet. Ett 20-tal av våra anläggningar har järnvägsspår och godset kan inte bli stående, utan måste då fraktas på lastbil. Det är sämre för miljön och kommer naturligtvis att kosta pengar, säger Åsa Ahlgren Berndtson, Kommunikationschef på Stena Recycling Sverige.

Stena Recycling träffade i april i år avtal med Green Cargo om att frakta 400 000 ton gods per år på järnväg. Det motsvarar cirka 6 000 transporter per år. Stena Recycling har 151 egna vagnar som transporteras av Green Cargo.

Green Cargo tecknar nytt avtal med Stena Recycling

Hur kommer era kunder att påverkas?

–  Självklart kan detta få en påverkan för våra kunder men vi gör givetvis allt för att hitta alternativa lösningar, säger Åsa Ahlgren Berndtson.

 

 

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.