Nyheter
Kuusakoskis anläggning i Skelleftehamn.
Kuusakoskis anläggning i Skelleftehamn.

Brand på Kuusakoski i Skelleftehamn

En brand i elektronikskrot på Kuusakoskis anläggning i Skelleftehamn på lördagen orsakade så kraftig rökutveckling att ett WMA-meddelande gick ut till allmänheten. Tio enheter arbetade med att släcka branden.

Klockan 15:15 inkom larm till SOS om en brand vid Järnvägsleden i Skelleftehamn. Räddningstjänst arbetade med släckning av branden under eftermiddagen och kvällen. Det finns inga uppgifter om personskador.

Det var en hög med elektronikskrot som brann, och omfattningen var cirka 20 gånger 20 meter, uppgav larmoperatören för SVT.

Allmänhet varnades

Vid 18.30-tiden gick räddningstjänsten ut med ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten i Skellefteå: ”Omfattande brand på industriområdet Skelleftehamn. Rök kan driva in i samhället. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.”

På lördagskvällen drogs VMA tillbaka sedan räddningstjänsten fått branden under kontroll.

Enligt anläggningens kommunikationschef, Kristin Wallin Hägglund, utlöstes branden troligen av ett batteri som legat kvar bland elektronikskrotet.

I och med att batterier blir mer och mer svårupptäckta menar Kristin Wallin Hägglund att risken för sådana här bränder ökar och att återvinningsföretaget hela tiden jobbar med att utveckla rutiner och system för att förhindra och hantera sådana här situationer.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.