Nyheter

Ny forskningschef på IVL

Stefan Pettersson blir ny forskningschef på IVL Svenska Miljöinstitutet. Han efterträder John Munthe som efter 13 år som forskningschef valt att fortsätta i annan tjänst på IVL.

Stefan Pettersson har en bakgrund inom fordonsindustrin och har arbetat många år som forskningsledare med fokus på elektromobilitet.

– Jag brinner för forskning i allmänhet och i synnerhet tillämpad forskning som snabbare kommer till nytta för samhälle och industri. Det är med glädje som jag tar mig an rollen som forskningschef på IVL Svenska Miljöinstitutet där jag kan bidra till att uppfylla såväl de globala hållbarhetsmålen som de svenska miljömålen, säger Stefan Pettersson.

Från Volvo

Stefan Pettersson kommer närmast från forskningsinstitutet RISE där han dels var forskningschef för området Elektromobilitet och ledde en grupp på ett 20-tal forskare, dels hade en tvärfunktionell roll som fokusområdesledare för Energi och Miljö för mobilitet. Han har tidigare också arbetat inom fordonsindustrin på Volvo Technology.

Stefan Pettersson har en civilingenjörsexamen inom automationsteknik och en doktorsexamen i reglerteknik. Han är sedan 2017 adjungerad professor i system och reglerteknik vid Chalmers och ingår i institutionsrådet för elektroteknik.

– Vi är mycket glada över att rekrytera Stefan Pettersson som forskningschef på IVL. Hans gedigna bakgrund och erfarenhet inom bland annat elektromobilitet kommer att vara mycket värdefull för vår verksamhet, säger Marie Fossum Strannegård, vd för IVL Svenska Miljöinstitutet.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.