Nyheter
Kalmar Slott.

Dags för Avfall Sveriges årskonferens

Nu börjar årets viktigaste händelse för avfalls-Sverige. I två dagar håller Avfall Sverige årskonferens med utställning i Kalmar.

Cirka 600 personer samlas i Kalmar för att bland annat diskutera kommunernas övertagande av insamlingsansvaret för förpackningsavfall, avfallshierarkins utveckling de närmsta åren och en utblick på den nationella och europeiska arenan kring vad som i övrigt händer inom avfallsområdet.

Τοrbjørn Leidal bevakar konferensen för Avfalll2Resurs.se och Jens-Egil Heftøy är utsänd från den norska systertidningen Avfallsbransjen.no.

– Vi kommer att publicera flera dagliga uppdateringar och Avfall2Resurs.se erbjuder gratisläsning under en begränsad period, för att ingen ska missa något, säger Τοrbjørn Leidal.

Stor omställning väntar

Konferensen lyfter aktuella avfallsfrågor, inte minst kring kommunernas nya uppgift att samla in förpackningsavfall, som innebär en stor omställning.

”Vi ger en statusuppdatering kring detta, talar om kommunikation och styrmedel, bland mycket annat. Vi blickar ut på den nationella och europeiska arenan, bland annat med hjälp av Formas, Naturvårdsverket, Klimatpolitiska rådet och en EU-journalist”, skriver Avfall Sverige i ett pressmeddelande. Under konferensen koras också årets Bästa avfallskommun och stipendier delas ut.

Värd för konferensen är Kretslopp Sydost. Hela konferensprogrammet finns här.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.