Nyheter
Foto: Renova
Anställda på Renova i Kungälv. Foto: Renova

Renova mest jämställda avfallsföretaget

Renova har fått utmärkelsen Bästa Jämställdhetsindex inom branschen Vatten & Avfall 2022.

Nyckeltalsinstitutets Jämställdhetsindex JÄMIX är en kartläggning av hur jämställda organisationens arbetsvillkor är för män och kvinnor. Årets mätning visar att Renova har lika förutsättningar oavsett kön inom alla områden utom två. Den stora förändringen i mätningen är att män tar ut allt fler föräldradagar jämfört med tidigare år. Men det finns mer att göra, enligt företaget.

– Vi vill ha en jämnare könsfördelning inom våra yrkesgrupper. Därför är satsningen på att få in fler kvinnor i våra mansdominerade yrkesgrupper fortsatt viktig, säger HR-chef Elna Hansson.

För att lyckas med att få en jämnare könsfördelning pågår ett arbete med att se till att Renova har bra förutsättningar för de kvinnor som arbetar där idag, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att vi på så sätt kan behålla de kvinnor vi har idag men också få in fler som vill komma och jobba hos oss. Våra medarbetare är våra viktigaste ambassadörer när det gäller att attrahera nya medarbetare till Renova, säger Elna Hansson.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.