Nyheter
Johan Djerf. Foto; Torbjørn Leidal.

Rekordstort deltagande på Avfall Sveriges leverantörsmässa

Drygt en tredjedel av deltagarna i leverantörsutställningen på Avfall Sveriges årsmöte i Kalmar är IT-relaterade. Tillsammans med ett uppdämt behov att möta och nya krav på avfallshantering ger det rekordstort deltagande, med totalt 43 utställande leverantörsföretag.

Det är uppenbart att mässchef Jon Djerf trivs på Avfall Sveriges årsmöte. Han pekar, gestikulerar och berättar när han går runt bland mässområdets utställare. Det är stor aktivitet i mässområdet vid Kalmars Hamn.

Utställningsbilder. Foto Torbjørn Leidal

– Här finns leverantörer, konsulter och tillverkare som riktar sig till de kommunala uppdragsgivarna som har samlats i Kalmarhallen, säger Jon Djerv.

Rekorduppslutning

Utställningsområdet ligger på motsatt sida av vägen från konferenshotellet i en by av vita tält längs Kalmars hamn.

– Det som är otroligt roligt är att det är rekord för deltagande både på konferensen med 610 deltagare och utställningen med 43 leverantörsföretag, säger Jon Djerf.

Utställningsbilder. Foto: Torbjørn Leidal

Mycket politik ökar behoven

En förklaring till den stora ökningen av utställare kan vara att det händer mycket politiskt i avfallssverige. Mycket nytt ska implementeras och behovet av ny utrustning och nya maskiner ökar.

– Vi tror att orsaken till det ökade intresset kan vara till exempel obligatorisk matavfallsinsamling och andra förändringar, säger Djerf.

Utställningsbild. Foto: Torbjørn Leidal

Han tillägger att när man har många frågor i samband med hur man praktiskt löser nya uppgifter kan det vara intressant att se den nya utrustningen och vilka lösningar som finns i branschen. Vi önskar Jon Djerf lycka till framöver och åker till hotellet tvärs över vägen där invigningen och föreläsningarna börjar omgående.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.