Nyheter
HKC i Vankiva.
HKC i Vankiva.

Brand på Hässleholms Kretsloppscenter

Under natten till onsdagen upptäcktes en brand på Hässleholms Kretsloppscenter, HKC, i Vankiva. Det var i cellen för brännbart material som branden upptäcktes vid kl 04. Det finns inga personskador är rapporterade.

Hässleholm Miljös anläggning i Vankiva hanterar dagligen stora volymer avfall som är sorterade i olika fraktioner. Branden uppstod i fraktionen brännbart. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden. Räddningstjänsten kunde lämna området strax efter kl 06, då personal från Hässleholm Miljö tog över ansvaret för eftersläckningen. Klockan 07 var branden helt släckt.

Ingen person har skadats och inte heller några maskiner. Miljöpåverkan som en följd av branden bedöms som obetydlig.

– Vi har bra rutiner och utrustning för händelser som dessa. Personalen har agerat helt i enlighet med dessa rutiner, vilket har begränsat effekterna. Händelsen är rapporterad till Länsstyrelsen, som är vår tillsynsmyndighet. Orsaken till branden kommer att utredas, säger Daniel Näslund som är chef för HKC inom Hässleholm Miljö.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.