Nyheter
Reymersholms IK:s F12 var med och städade Stockholm.
Reymersholms IK:s F12 var med och städade Stockholm.

Tusentals ungdomar städade Stockholm

Över 2 400 idrottsungdomar deltog i Städa Sveriges stora städning av Stockholm de första två veckorna i maj.

Mellan 2 och 14 maj städades norra och södra Stockholms län samt Stockholms Stads 13 stadsdelar. Utförare var 2 417 idrottsungdomar och deras ledare.

Städa Sveriges Stockholm-städning startade i Huddinge, Botkyrka och Salem den 2 maj. Den gick sedan vidare till Österåker, Nacka, Stockholms stads alla stadsdelar och avslutades i Haninge den 14 maj. Deltagarna fyllde nästan 1 600 säckar med skräp, som kunde tas om hand och avfallshanteras.

Kommuner och företag

Totalt deltog 106 lag i städningarna i Stockholms län. Det var möjligt tack vare Städa Sveriges samarbeten med Södertörns fjärrvärme, Huge Bostäder, Salems kommun, OBOS, Länsförsäkringar Stockholm, Nacka kommun och Haninge kommun. Tack vare dessa samarbeten kunde Städa Sverige betala ut 590 000 kr i ersättning till de lag som deltog.

För hållbara städer och jämlikhet

Städa Sverige för att de globala målen för hållbar utveckling ska uppnås. ”Städa Sverige ser att steg i rätt riktning har tagits i båda dessa mål, tack vare stödet från näringsliv och kommuner. Att skräp motsvarande 1 587 säckar lämnat närmiljö har bidragit till vården av de lokala ekosystemen i Stockholms län. En renare miljö skapar också trygghet. Det är två saker som det globala målet om hållbara städer och samhällen eftersträvar”, skriver Städa Sverige i ett pressmeddelande.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.