Nyheter

Komposterat fiberslam är inte längre avfall

Fiberslam som komposterats är inte längre avfall. Det har Mark- och miljööverdomstolen slagit fast i en dom som upphäver länsstyrelsens beslut.

Återvinningsföretaget yrkade att det komposterade fiberslammet, som nu blivit mull, inte längre skulle klassas som avfall. Länsstyrelsen tyckte tvärtom och beslutade i augusti 2021 att det fortfarande skulle klassas som avfall.

Mark- och Miljööverdomstolen går i sin dom helt på det klagande företagets linje. Det lagrum i Miljöbalken som länsstyrelsen hänvisar till är inte tillämpligt, menar domstolen. ”Bestämmelsen kan således inte läggas till grund för ett beslut av det slag som länsstyrelsen har fattat. Det har inte heller i övrigt framkommit att länsstyrelsen haft lagligt stöd för att meddela beslutet”, skriver domstolen och upphäver Länsstyrelsens beslut.

Domen i sin helhet finns att läsa här.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.