Nyheter
Foto: Remondis. Bilden är beskuren.
Foto: Remondis. Bilden är beskuren.

Remondis köper Järnmalmer

Återvinningskoncernen Remondis köper Järnmalmer T. Malmer Aktiebolag, som har fokus på återvinning av järn och metaller. Affären förutsätter godkännande hos konkurrensverket.

Genom förvärvet dubblar Remondis sin storlek i Göteborgsområdet och stärker upp sin järn- och metallhantering på västkusten. Remondis har nu tre behandlingsanläggningar i Göteborg, som tillsammans kan hantera samtliga materialslag.

Alexander Erixson. Foto: Remondis.
Alexander Erixson. Foto: Remondis.

– Genom förvärvet av Järnmalmer stärker vi upp vårt helhetserbjudande på västkusten, samtidigt som vi utökar vår behandlingskapacitet. Vi har nu kapacitet att växa ytterligare inom främst den tillverkande industrin i Västra Götaland supporterat av vårt globala och lokala nätverk inom koncernen, säger Alexander Erixson, Affärsområdeschef Järn och metall på Remondis Sweden AB.

Järnmalmer omsatte förra året över 300 MSEK, med fokus på återvinning av järn och metaller.

– Det känns tryggt att lämna över ansvaret av ett bolag som funnits i familjen i 73 år till Remondis. Vi delar samma entreprenöriella anda och som en del av Remondisgruppen kan vi möta marknadens ökade krav på hållbara helhetslösningar, säger Mattias Malmer, VD i Järnmalmer.

Tyska Remondisgruppen är världens tredje största återvinningsföretag. Företaget har mer än 40 000 anställda på över 1 000 anläggningar i 30 länder, återvinner över 30 miljoner ton per år och servar 200 000 kunder.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.