Nyheter
Azets Plastic pickup day
Azets Plastic pickup day

Azets 4 Kids och Plastic Oceans Europe genomförde Plastic Pick-Up Day

På FN:s Världshavsdag den 8 juni genomförde Azets 4 Kids och Plastic Oceans Europe för andra året i rad Plastic Pick-Up Day, i syfte att minska och undvika plastföroreningar.

Azets 7 600 medarbetare i Europa hjälpte till att rensa sitt närområde från plastföroreningar genom evenemanget Azets Plastic Pick-Up Day.

Azets, en internationell leverantör av ekonomi- och lönetjänster, har initierat Plastic Pick-Up Day genom sin välgörenhetsstiftelse Azets 4 Kids, i samarbete med den internationella ideella organisationen Plastic Oceans Europe.

Plastic Pick-Up Day lanserades som ett årligt evenemang 2022, och detta var andra året där Azets uppmuntrar medarbetare och allmänheten i Danmark, Estland, Finland, Irland, Norge, Rumänien, Storbritannien och Sverige att ta hand om plastföroreningar i sitt närområde. Azets 4 Kids stiftades 2019 för att ge barn möjligheterna och verktygen de behöver för att skapa en bättre framtid för vår planet.

Plastic Oceans

Plastic Oceans är en internationell ideell organisation som fokuserar på att stoppa plastföroreningar och främja hållbara samhällen över hela världen. Genom program inom utbildning, aktivism, opinionsbildning och vetenskap arbetar Plastic Oceans för att inspirera till förändringar i konsumentbeteende, företagspraxis och politik.

– Vi uppmuntrar alla människor att engagera sig i vårt syfte som organisation – att på ett hållbart sätt förbättra livet för våra kollegor, kunder och de samhällen där vi är verksamma. Förra året, under vår allra första Plastic Pick-Up Day, såg vi ett stort deltagande i hela koncernen, och jag är glad över att lansera Plastic Pick-Up Day 2023 för att återigen uppmärksamma FN:s Världshavsdag, säger Chris Horne, koncernchef på Azets,.”

– Genom vår välgörenhetsorganisation, Azets 4 Kids, har vi hjälpt till att skapa en bättre framtid för barn och unga människor i hela Europa, med ett fokus på att kämpa mot de förödande effekterna från klimatförändringar och miljöförstöringar. Vårt partnerskap med Plastic Oceans Europe sätter ljuset på vikten av att bevara våra hav och nå en hållbar konsumtion, medan vi även visar Azets engagemang för hållbarhet, säger Chris Horne.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.