Nyheter
Bild: Winell & Jern arkitekter
Bild: Winell & Jern arkitekter

Byggstart närmar sig för Tekniska Verkens sorteringsanläggning

Linköping: Byggstart närmar sig för Tekniska verkens sorteringsanläggning på Gärstad. Nyligen skrevs avtal med Miljöbyggarna om byggnation av fastigheten. Sedan tidigare har holländska Banzo kontrakterats för utrustningen av den blivande anläggningen.

Den nya anläggningen kommer att sortera ut plast, metaller och organiskt material från det avfall som Tekniska verken tar hand om. Satsningen beräknas minska de globala utsläppen av koldioxid med cirka 77 000 ton per år. Samtidigt kommer materialåtervinningen att öka.

– Det är två viktiga milstolpar som nåtts i projektet, och som är kritiska för att anläggningen ska kunna tas i bruk sommaren 2025 och spela sin otroligt viktiga roll i vårt arbete med att minska koldioxidutsläpp och öka materialåtervinning, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken

Avtalet med de linköpingsbaserade Miljöbyggarna uppgår till cirka 130 miljoner kronor, och omfattar byggnation av fastigheten och tillhörande markarbete. Huset kommer att bli 18 meter högt med en total yta på 8000 kvadratmeter. I leverantörens uppdrag ingår också att anpassa den lada som ligger i anslutning för lager och utlastning. Till det kommer markjobb, nya vägar samt staket och grindar.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.