Nytt om namn

Anna Törner ny VD för Svebio

Anna Törner kommer den 1 september att ta över som VD för Svenska Bioenergiföreningen, Svebio. Hon efterträder Gustav Melin, som efter många år som VD beslutat sig för att anta nya utmaningar.

– Jag ser fram mot ett mycket spännande och hedrande uppdrag att, tillsammans med kansliets kompetenta medarbetare och Svebios medlemmar, utveckla bioenergi i ett hållbart samhälle, säger Anna Törner.

Anna Törner har under många år arbetat med energi- och forskningsfrågor som bland annat ämnesråd och gruppchef inom Regeringskansliet. Hon har också arbetat med miljöfrågor i Bryssel för Eurelectric, en branschorganisation som samlar 3500 europeiska företag som producerar och distribuerar el. Närmast kommer hon från en tjänst som avdelningschef vid Strålsäkerhetsmyndigheten, där hon ingått i myndighetens ledningsgrupp.

Anna Törner har magisterexamen i Environmental Management and Policy från International Institute for Industrial Environmental Economics (IIIEE) samt i Internationell Ekonomi vid Lunds universitet.

– Vi är mycket glada över att ha kunnat rekrytera Anna Törner som VD för Svebio. Hon har stor kompetens och erfarenheter från ett mångårigt arbete med energifrågor, såväl nationellt som internationellt. Vi ser verkligen fram emot att få arbeta med henne för att ytterligare stärka bioenergin i Sverige och Svebios medlemsföretags möjligheter i en attraktiv och växande bransch, säger Alarik Sandrup, Svebios styrelseordförande i ett pressmeddelande.

 

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.