Nyheter
På väg till Ukraina. Pressbild.
På väg till Ukraina. Pressbild.

Biogasbuss till Ukraina

Svealandstrafiken har skänkt en begagnad biogasbuss till den ideella föreningen Skicka Vidare Till Ukraina, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bussen är en Solaris Urbino 12LE CNG. En 12 meters långentrébuss med 38 sittplatser med säkerhetsbälten, en rullstolsplats samt plats för 34 stående resenärer. Bussen kommer att kunna tankas med biogas där den är tänkt att köras. Bussen ägs av Svealandstrafiken, som är Region Örebro län och Region Västmanlands gemensamma trafikbolag.

– Jag är glad och stolt att vi kan bidra ytterligare till Ukraina. För oss är det viktigt att göra det vi kan. Den här bussen kommer att kunna bidra till att underlätta det ukrainska folkets vardag, säger Jenny Landernäs, ordförande i kollektivtrafiknämnden Region Västmanland.

– Det känns bra att vi kan vara med och bidra. Vi vet att behovet av bussar är stort och den buss som överlämnats kommer att kunna användas direkt och vi hoppas att den kommer till stor nytta för befolkningen, säger Peter Liss, vd på Svealandstrafiken.

Arbetet kring överlämningen av bussen är ett samarbete mellan Svealandstrafiken, deras ägare Region Västmanland och Region Örebro län, den ideella föreningen Skicka Vidare Till Ukraina samt stödföreningen Västerås För Ukraina.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.