Nyheter
Illustrationsfoto: Toyota har nyligen visat upp en ny elektrolysör som ska producera vätgas ur vatten. Foto: Toyota

Toyota och Mitsubishi ska tillverka vätgas från biogas

När kycklingavföring och matavfall förvandlas till biogas ska resultatet bli vätgas. Anläggningen ska startas under året.

Toyota Motor Corporation och Toyota Tsusho Corporation bekräftar idag att de kommer att installera utrustning från Mitsubishi Kakoki Kaisha Ltd. Utrustningen kommer att användas för att producera vätgas i Thailand redan i november 2023. Syftet är att producera vätgas från biogas, som alltså utvinns från lokal hönsgödsel och matavfall.

De två Toyota-företagen kommer att samarbeta om själva vätgasproduktionen, och kommer även att överväga att expandera med kompression, lagring och transport av biogas och vätgas. Syftet är med andra ord att se hur man kan minska Thailands koldioxidutsläpp – utifrån de resurser landet har.

Toyota satsar som tidigare nämnt hårt på vätgas, och håller nu på att etablera en ny vätgasorganisation. Denna nyhet lär därför inte bli de sista vi får höra från dem i framtiden.

Toyota øker hydrogensatsingen

Källa: Toyota

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.