Nyheter

 

Foto: John Göransson.
Foto: John Göransson.

Regeringen förlänger stöd för gödselgas

Regeringen kommer att betala ut gödselgasstödet även under sista kvartalet 2023 och lovar att skjuta till medel i budgeten för att kunna fortsätta betala ut det, skriver landsbygdsminister Peter Kullgren i ett pressmeddelande.

Gödselgasstödet infördes som ett pilotprojekt 2014 för att främja biogasproduktionen från gödsel. Den sista stödperioden för gödselgasstödet i sin nuvarande form avslutas sista september i år och regeringen avser att erbjuda ett stöd motsvarande gödselgasstödet även under det sista kvartalet 2023.

Peter Kullgren. Pressbild.
Peter Kullgren. Pressbild.

– Vi är väl medvetna om branschens utmaningar och har jobbat hårt med frågan. Därför är jag glad att idag kunna meddela att regeringen avser att erbjuda ett stöd motsvarande gödselgasstödet även under det sista kvartalet 2023. Regeringen avser också i en kommande budgetproposition föreslå att medel tillförs för att budgeten för gödselgasstödet inte ska begränsa stödnivån för företagen, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

Den fortsatta hanteringen av gödselgasstödet efter 1 januari 2024 bereds för närvarande inom Regeringskansliet.

Enligt regeringens pressmeddelande ger stödet både samhälls- och företagsvinster genom produktion av förnybar energi, minskade metangasutsläpp från djurproduktionen, rötrest med lättillgänglig näring, stärkt beredskap och minskat fossilberoende på jordbruksföretagen.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.