Nyheter
Anna Lidström. Foto: Erik Norving
Anna Lidström. Foto: Erik Norving

Möt Sveriges enda doktor i redesign

Anna Lidström är Sveriges enda doktor i redesign. Hon utforskar nya sätt att se på kläder som material och i sin avhandling Redesign Foundations har hon skapat metoder för att ge nytt liv åt gamla plagg och textila produkter.

Genom att skapa designmetoder för redesign i större skala hoppas hon påverka hela branschens sätt att tillvarata plagg och produkter som tidigare ansetts vara förbrukade, utan att fastna i gamla mönster och stirra sig blinda på konventioner eller plaggets tidigare funktioner och begränsningar.

– Alla typer av exempel som jag gjort genom åren har använts för att förklara att det går och att öppna ögonen på andra. Att se möjligheterna, att hitta de här nya metoderna, sätten och språket. Överlag så handlar mitt arbete om att utveckla designersrollen och vad det innebär att jobba som designer, säger Anna Lidström.

I Youtubefilmen nedan ger hon exempel på och förklarar begrepp som vamping, sampling, translating, mapping och andra tekniker för att skapa nytt av gammalt.

Anna Lindströms forskning bedrivs på Högskolan i Borås.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.