Nyheter
Sarareh Edström, Gasum.
Sarareh Edström, Gasum.

Sommarintervjun: Sharareh Edström, Gasum

”Gas är rätt val och den snabbaste omställningen för tungtrafik.” Det säger Sharareh Edström, Gasums Director Traffic, i Avfall2Resurs sommarintervju, där vi ställer några frågor till viktiga aktörer inom vårt bevakningsområde.

Vad har varit det viktigaste för din bransch och din verksamhet det senaste halvåret?

Den starka övertygelsen inom transportsektorn om att gas är rätt val och den snabbaste omställningen för tungtrafik. Att vi tog oss tillsammans igenom energikrisen och gasen fortsatt bär sig ekonomiskt är ytterligare förstärkning i vår övertygelse om att vi satsar på helt rätt produkter på Gasum.

Vad tror du kommer att vara det viktigaste för dig under det kommande halvåret?

Att regeringen agerar skyndsamt med att hitta en långsiktig lösning på problemet med att beskatta biogas på samma nivå som propan. Förhoppningen är att Sverige inser att vårt energisystem behöver bli mer motståndskraftigt och mångfacetterat till skillnad från dagens enkelspårighet i debatten och politiska besluten.

Om du fick välja ett politiskt beslut som skulle på verka din verksamhet, vad skulle det vara?

Omöjligt att välja endast ett beslut. Gör det ekonomiskt fördelaktigt att välja förnybar gas framför fossila alternativ! Effektivare och snabbare tillståndsprocesser. Vi har mycket att vinna på att snegla på våra grannar

Vad ska du göra på semestern?

Återhämta mig och njuta av livet.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.