Nyheter

Göteborgs återvinningspråm seglar igen

Lördag 19 augusti startar Göteborgs återvinningspråm sin hösttur, nu med eldriven bogserbåt och med en ny tilläggningsplats.

– Pråmen underlättar återvinningen för göteborgare som bor centralt. Den är till för grovavfall från boende som inte har bil, säger Peter Årnes, avfallsstrateg på Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.

Den flytande återvinningscentralen började som ett projekt hösten 2019. Det visade sig att göteborgarna uppskattade tjänsten – återvinningspråmen har cirka 3 000–4 000 besökare per termin och är numera en permanent tjänst varje vår och höst. I år blev också bogserbåten, som drar pråmen, eldriven.

Pråmen tar emot i stort sett allt det som en vanlig återvinningscentral tar emot: brännbart och obrännbart grovavfall, farligt avfall, elektronik och textil. Man kan också lämna in saker för återbruk. Eftersom lastkapaciteten är begränsad kan man inte lämna vitvaror, jordmassor och trädgårdsavfall. Man kan inte heller lämna förpackningar och tidningar. Däremot får man göra hur många besök man vill och det behövs inget ÅVC-kort.

Ny tilläggsplats för Återvinningspråmen blir i höst Lindholmen, längst västerut på den kaj som ligger i förlängningen av Therese Svenssons gata.

Återvinningspråmen lägger till vid fyra kajer: Eriksbergstorget, Sannegårdshamnen, Lindholmen och Stigbergskajen (mot Fiskhamnen).

Mer info och tidtabell 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.