Nyheter

Komposterbar olivoljeflaska

Den årliga produktionen av olivolja i världen uppgår till drygt 18 miljoner ton. Nästan all olja förpackas i flaskor eller dunkar av plast, glas eller plåt. Men nu har det spamska företaget ADBioplastics utvecklat en komposterbar flaska för olivolja.

ADBioplastics har deltagit i utvecklingen av komposterbara engångsförpackningar för extra virgin olivolja tillsammans med ett team som leds av oljeproducenten Capricho Andaluz, en del av Borges International Group.

Förpackningen är tillverkad av bioplasten PLA-Premium, som har utvecklats av ADBioplastics. Den är, enligt företaget, 100 % komposterbar, industriell och kan slängas med annat organiskt avfall och bli biogas.

Produkter med den nya förpackningen kommer att marknadsföras under de kommande månaderna.

Material lämpligt för kontakt med livsmedel i enlighet med tillämplig europeisk lagstiftning (FCM), vilket tillåter användning i förpackningsapplikationer för livsmedel, drycker, kosmetika, läkemedel och andra produkter.

En tredjedel av all världens olivolja produceras i Spanien. De tre största producentländerna, Spanien, Italien, Marocko, Turkiet och Grekland, svarar för 70% av den totala produktionen, enligt World Population Review.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.