Nyheter
Genrebild. Foto: John Göransson.
Genrebild. Foto: John Göransson.

Dryga böter för avfallsdumpning i Storbritannien

Ett åkeri och en markägare i engelska Plymouth har dömts att betala nära 1,7 miljoner kronor i böter och kostnader efter att olagligt ha dumpat 13 500 ton farligt avfall.

Åkeriet, som har licens för åtta lastbilar, bekände sig skyldigt vid domstolsförhandlingen till att ha deponerat kontrollerat avfall. Det ålades att betala 6 667 pund i böter plus 3 180 pund i rättegångskostnader och ytterligare 11 109 pund för den ekonomiska fördelen som uppnåddes när det dumpade avfallet, skriver Commercial Motor. Det innebär en totalkostnad på nära 21 000 pund, motsvarande nära 300 000 kronor.

Markägaren där avfallet dumpades hade ett certifikat som tillåter att upp till 1 000 ton jord och stenar deponeras på hans mark, men Environment Agency (EA) fann att mer än 14 500 ton hade dumpats, majoriteten av det nu dömda åkeriet. Markägaren fick böter på 1 340 pund och dömdes att betala 94 000 pund för den ekonomiska fördelen han fick, plus kostnader på totalt 6 380 pund. Det innebär en totalkostnad på nära 102 000 pund, motsvarande drygt 1,4 miljoner kronor.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.