Nyheter

Stena Recyclings klimatmål godkänns av SBTi

Stena Recycling har fått sina mål för minskad klimatpåverkan godkända av den globala organisationen Science Based Targets initiative, SBTi. Därmed blir Stena Recycling ett av de första europeiska företagen inom återvinning och avfallshantering att få sina mål godkända av SBTi.

Kristofer Sundsgård. Foto: Stena Recycling

Stena Recycling-koncernen, med verksamhet på åtta marknader i Europa, har åtagit sig att minska utsläppen av växthusgaser, dels från den egna verksamheten (Scope 1 & 2) med 50 procent till 2030 med 2021 som basår, och dels i värdekedjan (Scope 3) med 25 procent inom samma tidsram. De utsläpp som omfattas i värdekedjan är de som kommer dels de från inköpta varor och tjänster, samt från ingående och utgående transporter. Utöver målet för 2030 har Stena Recycling också lämnat in ett åtagande om att sätta nettonoll-mål för 2050, vilket ännu inte har validerats.

Anna Sundell. Foto: Stena Recycling

− Vi bidrar redan nu till att minska klimatpåverkan genom att omvandla våra kunders avfall till nya resurser med hjälp av avancerade återvinningsmetoder. Men vi är också fast beslutna att minska vårt eget klimatavtryck. De godkända, vetenskapligt baserade målen kommer att vara ett stöd i arbetet med att utveckla våra tjänster inom återvinning och cirkulära lösningar. Vi strävar efter att göra det med en så låg klimatpåverkan som möjligt genom hela vår verksamhet och värdekedja, säger Kristofer Sundsgård, VD för Stena Recycling i ett pressmeddelande.

Arbetet med att ta fram en färdplan och handlingsplan för att nå målen är redan i gång. Stena Recycling kommer att fokusera på att minska utsläppen från egna arbetsmaskiner och lastbilar genom elektrifiering och användning av biobränslen, övergång till fossilfri el i verksamheten, samt genom att se över logistikkedjan och samarbeta med transportleverantörer för att hitta mer koldioxideffektiva lösningar.

− Att få våra vetenskapligt baserade mål validerade är ett viktigt erkännande av våra hållbarhetsambitioner, säger Anna Sundell, Hållbarhets- och kommunikationschef.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.