Nyheter
Den första containern från Island tas emot i Hova av Revac Sveriges VD Sverker Henrysson. Foto: Revac.

Revac Sverige får iskallt uppdrag från Island

Avtalet innebär att alla Islands kasserade kyl- och frysskåp kommer att återvinnas på Revacs anläggning i Hova i Gullspångs kommun i Västra Götaland.

Kylslaget men vänskapligt handslag. Revacs Försäljningschef Thomas Stange till vänster. Terra Efnaeydings representant till höger.

Avtalet med isländska Terra Efnaeyding, innebär att Revac Sverige får fotfäste på ännu en nordisk marknad.

– Vi är otroligt glada över att nu kunna starta ett samarbete med Islands största aktör inom detta marknadssegment, Terra Efnaeyding. Avtalet undertecknades i våras och nyligen föll de sista logistikdetaljerna på plats, så nu är vi igång, säger försäljningschef Thomas Stange .

2012 byggde Revac Sverige AB en av världens mest moderna anläggningar för återvinning av kylprodukter i Sverige. Med en marknadsandel på ca. 50 procent på hemmamarknaden och en dominerande position av den finska marknaden, har företaget sedan dess etablerat sig som den största aktören i Sverige inom denna typ av avfall.

Terra Efnaeyding levererar heltäckande miljötjänster till flera tusen företag över hela Island. Varje uttjänt kylförvaringsmöbel på ön passerar genom deras händer.

– Islands-affären är en del av vår ambition att kontinuerligt utöka vårt kommersiella upptagningsområde, över de nordiska gränserna, säger  Revac  Sveriges VD Sverker Henrysson.

 

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.