Nytt om namn
Klas Gustafsson blir tf VD för Tekniska Verken. Foto från Linkedin.

Klas Gustafsson blir tf VD i Tekniska Verken

Den 1 september tar vice vd Klas Gustafsson över som tillförordnad vd för Tekniska verken-koncernen fram till dess att nuvarande vd Charlotta Sunds efterträdare är på plats, skriver Tekniska Verken på Linkedin.

I maj i år stod det klart att Charlotta Sund går in som vd för det svenska statliga rymdbolaget SSC, Swedish Space Corporation. Tekniska verkens styrelse inledde omgående processen med att rekrytera en efterträdare, och fram till att den personen är på plats träder nu Klas Gustafsson in som tillförordnad vd.

Gedigen erfarenhet

– Klas har gedigen erfarenhet och kunskap om hela koncernen och det är glädjande att han tackat ja till uppdraget. Fram till dess att en ny vd är på plats kommer Klas att bidra på ett utmärkt sätt till en friktionsfri övergång, samt i vår strävan att fortsätta bygga världens mest resurseffektiva region, säger Maria Almesåker, styrelseordförande, Tekniska verken.

Rekryteringsprocessen fortgår i hög takt. En realistisk bedömning är att den nya vd:n ska kunna börja under första halvåret 2024.

Klas Gustafsson har en gedigen bakgrund inom Tekniska verken, och var vd på dotterbolaget Mjölby-Svartådalen Energi AB 2002-2011 innan han tillträdde rollen som vice vd. Klas har en bakgrund inom militären och är Tekniska verkens representant i flera styrelser och andra externa sammanhang.

– Jag ser fram emot att leda koncernen den närmaste tiden. Tekniska verken kommer att fortsätta att ha en central roll i den energi- och cirkularitetsomställning som nu pågår i rask takt. Redan under september gör vi en slutlig invigning av vindkraftparken i Sunne som nu står helt klar, samt tar första spadtaget på vår nya sorteringsanläggning för avfall inom Gärstadområdet i Linköping, säger Klas Gustafsson.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.