Debatt

 

Ellen Einebrant, vd för Återvinningsindustrierna. Foto: Bengt Sall. Pressbild från Återvinningsindustrierna.

Debatt: Regeringen måste öka tempot!

Drygt två av tre svenskar vill att politiker ska agera mer för klimatet, enligt siffror från Världsnaturfonden. Klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari har ett ansvar att förvalta det förtroendet och intensifiera arbetet med att sänka koldioxidutsläppen, inte minst efter den senaste tidens extremväder. Sverige kan göra mer för klimatet och regeringen måste öka tempot — inte minst när det gäller återvinning, återbruk och grönt jobbskapande. Det skriver Ellen Einbrant, VD i Återvinningsindustrierna i en debattartikel.

Istället för att driva på tempot verkar regeringen tyngd av den interna kritiken. Miljöministern börjar tvivla på att klimatmålen kan uppnås till år 2030. Regeringens egna experter i det Klimatpolitiska rådet kritiserar Sverige för bristande klimatpolitik. Naturvårdsverket, den förvaltningsmyndighet som samordnar det svenska klimatarbetet, konstaterar att Sveriges utsläpp nu riskerar att öka kraftigt.

Materialåtervinning av avfall från uttjänta produkter till nya råvaror är en av de mest effektiva åtgärderna för att minska både klimatpåverkan och energianvändning.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.