Nyheter

Bengt Lagerman ny styrelseordförande för Näringslivets Producentansvar

Bengt Lagerman är ny styrelseordförande för Näringslivets Producentansvar i Sverige AB. Han tillträdde uppdraget den 11 september. 2023.

Bengt Lagerman kommer närmast från en roll som vd på Returpack, där han varit sedan 2014. Bengt har tidigare haft flera ledande befattningar bland annat hos Coca-Cola och Procter & Gamble, och han har också haft styrelseuppdrag i ett flertal företag och föreningar, däribland Håll Sverige Rent, skriver Näringslivets Producentansvar i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att tillsammans med styrelse, ledning och medarbetare medverka till att bygga Näringslivets Producentansvar. Tillsammans kan vi aktivt bidra till en hållbar och cirkulär återvinning som skapar långsiktiga värden för alla våra anslutna producentkunder. Hållbarhet och hållbart ledarskap ser jag som en nyckel till framgång. Det är en spännande tid vi har framför oss och jag är övertygad om att Näringslivets Producentansvar kommer att ta en central roll i den fortsatta utvecklingen, säger Bengt Lagerman.

Bildades i februari

För att möta de ökade kraven i den nya förpackningsförordningen gick branschorganisationerna Dagligvaruleverantörerna (DLF), Svensk Dagligvaruhandel, Sveriges Bryggerier och Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL) samman och bildade Näringslivets Producentansvar i februari i år och i juli anslöt Svensk Handel till ägarkonstellationen. När kommunerna tar över ansvaret för insamling av förpackningar vid årsskiftet kommer FTI att uppgå i Näringslivets Producentansvar.

Bengt Lagerman ersätter Rolf Cassergren som har haft uppdraget som styrelseordförande från det att bolaget bildades.

Ny statistik från FTI: Källsortering minskade växthusgasutsläppen med en halv miljon ton under 2022

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.