Nyheter

Slutförvar av kärnavfall ska fördubblas

På uppdrag av Svensk Kärnbränslehantering, SKB, ska Skanska projektera för en massiv utbyggnad av det befintliga slutförvaret av låg- och mellanradioaktivt avfall i Forsmark.

Det befintliga lagringsutrymmet är cirka 63 000 kubikmeter och ska nu utökas med cirka 117 000 kubikmeter uppdelat på olika underjordiska bergssalar.

Installationsföretaget Assemblin deltar i projekteringsfasen för utbyggnaden av det befintliga slutförvaret och uppdragets värde uppskattas till cirka 50 MSEK, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Två faser

Projektet är ett samverkansuppdrag i två faser, och nu är det klart att Skanska i samråd med SKB, valt att anlita Assemblin för projektering och framtagande av systemhandlingar i fas 1 avseende el, automation/styrsystem, sprinkler, ventilation samt värme och sanitet.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få delta i detta spännande projekt. I uppdraget är säkerhet och kvalitet särskilt viktigt, vilket ställer särskilda krav på medarbetare och lösningar. Assemblin har den erfarenhet och kompetens som krävs, och vi ser fram mot att i nära samverkan med Skanska och SKB bidra till att utforma stabila och hållbara installationslösningar i Forsmark”, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.

Projektering och planering i fas 1 startar omgående och kommer att pågå i cirka två år varefter produktionsfasen (fas 2) vidtar.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.