Nyheter
Pressfoto

Ny biobränsleanläggning på deponi i Nordirland

Renovare Fuels, ett biobränsleföretag som arbetar med NASA, har tillkännagett planer på att öppna en 9 miljoner pund (117 miljoner SEK) biobränsleanläggning på en avfallsdeponi i Nordirland.

Enligt företaget Renovare Fuels är anläggningen, som ska byggas i Craigmore väster om Belfast, den första i sitt slag i Storbritannien och EU. Den ska producera upp till två miljoner liter hållbart flygbränsle (SAF) från gaser som fångas i avfallet.

Anläggningen kommer att byggas ovanpå en befintlig deponi och använder den underjordiska biogasen för att skapa användbara flytande bränslen.
Renovare Fuels sa att projektet kommer att öka Nordirlands roll i transportsektorns övergång till netto noll.

Det kommer att arbeta tillsammans med Nordirlands ledande operatör för förnybar energi, B9 Energy Control Limited, och de ledande brittiska biogasexperterna Powerhouse Management Ltd i projektet.

Bränslet utvecklades först i USA i samarbete med systerbolaget T2C Energy, NASA och US Department of Energy och kommer att kvalificera sig för extra stöd under Department for Transport’s Renewable Transport Fuel Obligation.

Den brittiska regeringens uppskattningar tyder på att de 32 miljoner ton biologiskt nedbrytbart avfall som genereras årligen i Storbritannien räcker för att producera mer än två miljarder liter biobränsle per år.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.