Nyheter
Återanvänd brandsläckare. Pressfoto.

Housegard återanvänder brandsläckare

Brandsäkerhetsföretaget GBPM Nordic börjar med recirkulering av Housegards brandsläckare i det nya hållbarhetsprojektet ”ReUse”.

En pulversläckare har en livslängd på cirka 10 år och en skumsläckare på cirka 5 år. Projektet ReUse innebär att Housegard servicerar brandsläckare som passerat sitt utgångsdatum och gör dem redo för att återbrukas. Dessa brandsläckare genomgår en noggrann kontroll- och serviceprocess för att återställas till sitt ursprungliga skick. På så vis håller de samma höga kvalitet som nyproducerade släckare, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Minskat klimatavtryck

Dels bidrar återanvändningen av släckare till en lägre konsumtion av jordens resurser då man återanvänder material som redan existerar. Dessutom minimeras risken att brandsläckare som inte längre är brukbara återvinns på fel sätt.

– Vi på GPBM Nordic strävar efter att vara föregångaren i den gröna omställningen inom vår bransch och hoppas att kunna inspirera andra företag att följa vårt exempel. Efter att ha uteslutit PFAS i våra släckare är ReUse-projektet nästa steg i ”det gröna skiftet” som vi själva kallar omställningen, säger Martin Kintom, produktchef på GPBM Nordic.

Samarbete med norska Isovator

För att genomföra ReUse-projektet har Housegard ingått ett samarbete med Isovator, ett norskt bolag med över 30 års erfarenhet inom materialåtervinning samt recirkulering av gasolbehållare.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Housegard och att vi tillsammans med dem investerat i en innovativ produktionslina som kommer gynna miljön. Vi ser även denna satsning som nyckeln till att möta våra framtida miljömål.” säger Tom Berntsen, avdelningschef på Isovator. ”Alla brandsläckare som lever upp till kvalitetsmåtten återbrukas genom Housegard ReUse. Även de delar av brandsläckaren som inte passerar vår kontroll kommer till nytta i andra användningsområden.” fortsätter Tom Berntsen.

Annat användingsområde för gamla brandsläckare. Foto: Partykungen.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.