Nyheter
Den här återvinningsstationen ligger inte i Huddinge.

Huddingemoderater vill kameraövervaka återvinningsstationer

Moderaterna i Huddinge ha lämnat in en motion där de kräver kameraövervakning av kommunens återvinningsstationer, för att stävja nedskräpning och dumpning.

”Nedskräpning och dumpning har länge varit ett problem vid återvinningsstationer runtom i Huddinge kommun. Dumpningen skapar en otrygg miljö för de Huddingebor som besöker stationerna för att återvinna förpackningar och det är kostnadsdrivande för kommunen som tvingas ta hand om det olagliga avfallet. För att komma åt problemet vill Moderaterna i Huddinge sätta upp kameror”, skriver moderaterna.

– Dumpningen som sker både av den organiserade brottsligheten och av enskilda individer på våra återvinningsstationer står i vägen för alla de som vill göra rätt för sig och sortera sitt avfall för att minska sitt klimatavtryck. Det är inte hållbart och politiken måste agera, säger Love Bergström, oppositionsråd för Moderaterna i Huddinge.

”Återvinningsstationer nyttjas också av organiserad brottslighet. Det finns oseriösa aktörer inom bland annat bygg- och transportbranschen som hellre dumpar sitt avfall på återvinningsstationer än att göra rätt för sig. Riskerna att åka fast är små och kostnaderna för avfallshanteringen hamnar i stället på kommunerna”, skriver moderaterna i motionen.

Enligt  moderaterna finns större möjligheter till kamerabevakning efter det att kommunen tog över ansvaret för förpackningsinsamlingen vid årsskiftet. Därför lämnade Moderaterna in en motion vid fullmäktigesammanträdet 12 december och yrkade på att förslaget ska utredas.

Huddinge kommun styrs under mandatperioden 2022-2026 av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Huddingepartiet.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.