Nyheter
Gästriklands landskapsvapen.

Gästrike återvinnare tar över återvinningsstationerna

Vid årsskiftet tog kommunalförbundet Gästrike återvinnare över ansvaret för de obemannade återvinningsstationerna i Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby.

Hushållen i Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby lämnar varje år in mer än 11 000 ton förpackningar och tidningar till återvinning. Utifrån det ändrade insamlingsansvaret har Gästrike återvinnare fått möjligheten att ta över återvinningsstationerna från FTI (Förpackningsinsamlingen).

För de som besöker återvinningsstationerna innebär denna förändring ingen skillnad, mer än att det är Gästrike återvinnare man kontaktar vid frågor eller synpunkter om stationerna. I övrigt fortsätter man att sortera sina förpackningar och lämna dem till återvinning precis som tidigare. De informationsskyltar som står på varje återvinningsstation har bytts ut till skyltar med rätt kontaktuppgifter.

Vår fokus har legat på att säkerställa tömning, städning och annan skötsel av återvinningsstationerna så att övertagandet av ansvaret ska gå så smidigt som möjligt. Hittills har det fungerat bra och vi på Gästrike återvinnare ser fram emot att utveckla servicen gällande återvinning av förpackningar. Med detta utökade ansvar får vi ett större helhetsgrepp i avfallshanteringen, vilket i slutändan gynnar de som sorterar och återvinner” säger Anna-Karin Jakobsson, förbundsdirektör på Gästrike återvinnare ki ett pressmeddelande.

Det finns cirka 100 obemannade återvinningsstationer i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Älvkarleby och Hofors. Där kan hushållen lämna sina sorterade förpackningar av papper, plast, glas, metall och tidningar. På vår webbplats gastrikeatervinnare.se hittar man enkelt sin närmaste station, information om hur man sorterar sina förpackningar, samt anmäler behov av tömning och städning.

Gästrike återvinnare är ett kommunalförbund bestående av Gävle, Sandviken, Älvkarleby, Ockelbo och Hofors kommun som bildades 2001.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.