Nyheter

Hyzon lanserar bränslecellsdriven sopbil

Sopbilen tas fram i samarbete med New Way Trucks, en av de största tillverkarna av sopbilar i Nordamerika.

De första leveranserna är planerade att ske redan under första halvåret 2024 och bilarna kommer då att tas i bruk av både offentliga och privata operatörer.

Enligt pressmeddelandet ska bilen ha en angiven räckvidd på 20 mil, och det är i kombination med hela 1 200 lyftoperationer och kompressioner per sträcka. Vikten ska vara betydligt lägre än de batteridrivna alternativen och fyllningstiden ska vara endast 15 minuter.–Nollutsläpp via bränsleceller är nyckeln till att minska utsläppen i områden som hittills varit svåra att göra CO2-fria, det gäller även avfallshantering”, säger Hyzons vd Parker Meeks.

– Tillsammans med New Way har vi ett gemensamt mål att minska koldioxidutsläpp från avfallsindustrin, och vår australiensiska bränslecellsdrivna modell har visat att den kan ersätta dieselmotorn. Anledningen är att den inte har samma utmaningar som vi har med andra nollutsläppsteknologier, inklusive räckviddsångest, att prestandan varierar med temperatur och begränsningar vad gäller nyttolast, säger Meeks i pressmeddelandet.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.