Nyheter
Återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn får samma typ av inpasseringssystem som redan finns på Sysavs anläggning i Trelleborg. Foto: Niclas Ingvarsson

Trelleborg inför infartskontroller på ÅVC

Från och med 4 mars gäller registrerad inpassering vid besök på Trelleborgs kommuns återvinningscentraler. Samtidigt utökas öppettiderna.

System för inpassering används sedan drygt tre år på samtliga återvinningscentraler som drivs av Sysav, däribland Trelleborgs återvinningscentral på Sjöviksområdet. Nu införs samma passersystem också på återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn, som drivs av kommunen.

7,5 besök per år

Statistik från Sysav visar att privatpersoner i genomsnitt gör 7,5 besök på en återvinningscentral per år. Med 26 kostnadsfria besök på kommunens återvinningscentraler ska de allra flestas behov täckas med råge, skriver Trelleborgs kommun på sin hemsida..

– Alla är fortsatt varmt välkomna till våra återvinningscentraler. Det enda vi begär är att man registrerar sitt besök med hjälp av sitt körkort. De 26 årliga besöken kommer att ingå i den grundavgift som man redan betalar genom avfallstaxan, och de gäller oavsett vilken anläggning man besöker, säger Torbjörn Jönsson, enhetschef renhållning i Trelleborgs kommun. .

Samtidigt som passersystem införs ökar återvinningscentralernas öppettider. Fram till idag har återvinningscentralerna varit öppna måndag–fredag klockan 15–18 och söndagar klockan 9–12. De nya öppettiderna blir måndagar till torsdagar mellan klockan 14 och 19, och på söndagar mellan 9 och 15.

Förhindrar dumpning

Passersystemet med identifiering via körkortet är inte bara ett sätt att kunna bibehålla servicenivån, det ska också främja arbetsmiljön för de anställda och säkerheten för besökare. Registrerade besök ger också möjligheter att hantera problem med dumpning av stora mängder avfall från kommersiella verksamheter.

Endast svenskt körkort kommer att kunna användas för inpassering. Passersystemet fungerar genom att automaten läser av körkortet, bommen går upp och det går bra att köra in på återvinningscentralen. Besökare som saknar svenskt körkort kan kostnadsfritt beställa kundkort genom Sysav. Även företag använder kundkort och betalar för varje besök via faktura.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.