Nyheter
Svårtömda sopkärl i Stockholm. Foto: John Göransson.

Vintervädret ställer till det för renhållningen

SMHI utfärdade en orange vädervarning för plötslig ishalka och isbeläggning i västra Götaland på måndagen. Bland de drabbade var Udevalla Energi. Och vintervädret fortsätter att ställa till det.

”På grund av detta kan vi ha svårt att komma fram och tömma sopor och slam. Låt sopkärlen stå framme så att vi har möjlighet att göra ett nytt försök, och i de fall vi inte kommer fram ber vi dig att ställa en extra säck vid nästa tömningstillfälle” skriver Uddevalla Energi, som också ber om lite extra halkbekämpning fram till och runt sopkärl och din slamanläggningar”, skriver Uddevalla Energi i ett pressmeddelande.

”En sophämtningschaufförer tömmer upp till 500 kärl varje dag och vi är tacksamma för din hjälp med att underlätta arbetet”, fortsätter Uddevalla Energi.

Nya varningar

Vintern har allmänt ställt till det för renhållningsarbetarna, framför allt i södra och västra Sverige, med fastkörda bilar och inställda turer. På sina håll har även återvinningscentraler tvingats hålla stängt.

Och det är ingen ljusning i sikte. På tisdagen hade SMHI tretton pågående vädervarningar. Bland annat hotar ymnigt snöfall att skapa trafikproblem i södra och Östra Gävleborg samt i östra Svealand, men de varningarna är gula, alltså den  lägsta nivån. Totalt väntas 10-15 cm snö över området under tisdagen. Annars handlar de flesta av varningarna just nu om höga flöden i vattendrag i södra Sverige.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.