Nyheter
H&M var en av de största aktieägarna i Re:NewCell. Foto: H&M

Re:NewsCell i konkurs

– Ett vittnesbörd om bristen på ledarskap och den nödvändiga förändringstakten i modebranschen.

Textilåtervinningsföretaget Re:NewCell satsade stort på fiber-till-fiber-återvinning av textilier och ingick bland annat ett nära samarbete med klädjätten H&M.

Före jul meddelade bolaget att det behövde mer kapital och inledde samtal med sina största investerare H&M och Girindus.

Branschen kommer inte att förändras

På söndagen meddelade bolaget att man ansöker om konkurs. Konkursen kommer efter att det börsnoterade bolaget två gånger skjutit upp sin resultatpresentation, med motiveringen att man arbetade med en rekonstruktionsplan.

Ordförande Michael Berg skyller på textilindustrin för konkursen.

”Jag beklagar att meddela att vi har tvingats fatta detta beslut att ansöka om konkurs. Eftersom vi har en stark tilltro till bolagets långsiktiga potential har vi tillsammans med våra rådgivare lagt ner mycket tid och kraft på att försöka säkra den nödvändiga likviditeten, kapitalet och ägarstrukturen för bolaget för att säkra dess framtid. under förhandlingarna har vi haft intensiva dialoger med både nuvarande huvudägare, nya investerare och våra banker samt andra intressenter. Dessa diskussioner har dock inte varit framgångsrika. Det här är en sorglig dag för miljön, våra anställda, våra aktieägare och våra andra intressenter, och det är ett vittnesbörd om bristande ledarskap och nödvändig förändringstakt i modebranschen”, skriver ordförande Michael Berg i ett pressmeddelande .

I januari rapporterade företaget att man hade en månadsproduktion på 174 ton textilfiber.

När Re:NewCell ingick avtalet med H&M 2020 var planen att klädkedjan skulle använda material återvunnen fiber från Re:NewCells anläggning i Sundsvall i sina kollektioner.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.