Nyheter
Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells. Pressfoto.

Ragn-Sells deltar på UNEA6

Vid ett seminarium på FN:s sjätte miljöförsamling, UNEA6, i Nairobi presenterar Ragn-Sells konkreta åtgärder och initiativ som adresserar de många utmaningarna inom vattenhantering.

Under seminariet kommer Pär Larshans, hållbarhetschef för Ragn-Sells, att lyfta fyra nyckelområden, skriver Ragn-Sells i ett pressmeddelande.

  1. Behovet av att implementera resursverkHur kan vi börja nyttja våra avloppsströmmar och integrera resursverksprincipen i samhället? Om vikten av att effektivt nyttja de råvaror som finns i vårt avloppsvatten, med särskilt fokus på fosfor som en kritisk resurs för allt liv.
  1. Stödja UNEP:s ambitioner i Colombo-deklarationenOm vikten av att stödja UNEP:s ambitiösa mål om att globalt minska kväveförlusterna med hälften genom produktion av s.k. ”white ammonia” från återvunnet kväve i avloppsvatten.
  1. Fokus på WEFE Nexus för cirkulär omvandlingDiskussionen kommer att belysa WEFE Nexus (Water Energy Food Ecosystem) som en nyckelkomponent för att möta livsmedelsbehoven hos 10 miljarder människor år 2050. Pär Larshans presentera initiativet 10billionchallenge.org.
  1. Innovativa metoder inom havsnäringenOm hur insamling av fiskavföring och slam från fiskodlingsindustrin kan öka livsmedelsproduktionen och minska risken för övergödning i våra hav.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.