Nyheter

Generation Waste och O’ Learys Group samarbetar för minskat matsvinn

O’Learys Group inleder ett samarbete med Generation Waste, en aktör inom hållbarhetsområdet med fokus på minskat matavfall. Samarbetet syftar till att minska matsvinnet på de O’Learys-restauranger som drivs i egen regi.

– Vi på O’Learys Group har höga ambitioner om att minska vårt klimatavtryck och ser minskat matsvinn i våra restauranger som en viktig del i arbetet. Vi ser fram emot att följa effekterna av samarbetet med Generation Waste.” säger Andreas Myhrman, VD för O’Learys Group.

Generation Waste kommer att stödja O’Learys Group genom att optimera hanteringen av matsvinn och på så sätt minska företagets miljöpåverkan. Detta inkluderar kontinuerlig mätning och uppföljning av matsvinn med Generation Waste’s digitala mätverktyg samt att främja medvetenheten om klimatpåverkan både bland personal och gäster.

– Både Generation Waste och O´Learys Group ser fram emot att använda våra respektive styrkor för att skapa en mer hållbar och medveten framtid. Samarbetet kommer inte bara att påverka O’Learys egna verksamheter utan förhoppningsvis också inspirera andra inom branschen att följa deras exempel.” säger Per Hjalmarö, VD för Generation Waste.

O’Learys Group grundades år 2021 och är en franchisegivare med mer än 120 enheter över hela världen. I koncernen ingår varumärkena O’Learys, Harrys och Sing Sing Karaoke.

Generation Waste grundades 2018 och erbjuder utbildning och användarvänlig mjukvara för kontinuerlig digital mätning och uppföljning av matsvinn hos privata och offentliga kök.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.