Nyheter
Relevo förpackningar.
Förpackningar från Relevo. Pressfoto.

Duni Group blir majoritetsägare i Relevo

Duni AB  leverantör av produkter för dukning och matförpackningar till restaurangbranschen, blir majoritetsägare i tyska återanvändningsbolaget Relevo.

Efter ett minoritetsägande sedan 2021, i syfte att delta i den cirkulära ekonomin, har Duni Group nu ökat sin ägarandel från 24,51 till 50,02 procent i det tyska startup-bolaget Relevo. Det Münchenbaserade impactföretaget tillhandahåller idag en digital helhetslösning för återanvändning av serveringsartiklar till catering- och restaurangverksamheter.

– Det innebär att vi engagerar oss, inte bara i början av produktens livscykel, utan också i slutet av livscykeln, genom att tillhandahålla en mjukvara som säkerställer låga utsläpp och möjliggör roterande flöden, säger Robert Dackeskog, VD och koncernchef för Duni Group om  bkgrunden till samgåendet.

Mer än 250 000 serveringar

Relevo tillhandahåller en återanvändbar lösning för take-away förpackningar till mat och dryck. Lösningen kombinerar serveringsartiklar, en digital process för utlåning och lagerhantering via partners, liksom service till användarna. Sedan starten 2020, har Relevo vuxit dynamiskt, samarbetat med mer än 2.500 HoReCa partners i Europa och serverat mer än 250 000 slutanvändare.

– Vi är stolta över att vara en del av Duni Group, att sträva mot en gemensam vision om en cirkulär och miljövänlig take-away upplevelse. Med flertalet synergier inom försäljning och en möjlighet att nå ut på internationella marknader, ser vi fram emot ett spännande samarbete för att vidareutveckla och växa denna hållbara, återanvändbara lösning”, säger Gregor Kolb, grundare och Managing Director för Relevo.

Relevo kommer att fortsätta säljas och marknadsföras som ett eget varumärke, som en del av Duni Groups erbjudande inom återanvändning, från serveringsartiklar till mjukvara och modulsystem. Relevo kommer att konsolideras i Duni Group som en del av affärsområdet Food packaging solutions.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.