Nyheter
På väg från Gurnsey. Foto: Geminor.

Avfall från Guernsey till förbränning i Sverige

Myndigheterna på kanalön Guernsey och återvinningsföretaget Geminor har skrivit på ett avtal om hantering och export av Refuse-derived fuel (RDF) till energiåtevinning i Sverige.

Geminor har undertecknat ett kontrakt med myndigheterna på Guernsey om en årlig export av 11 500 ton hushålls- och kommersiellt avfall (RDF). Kontraktet, som löper från 1 april, sträcker sig över fem år med option på förlängning i ytterligare tre år. Detta är det andra kontraktet Geminor har skrivit på med östaten Guernsey.

Geminor har anlitat Kanalöarnas regionala transportoperatör Profreight som underleverantör för export av RDF. Resterande avfall mals och balas innan det fraktas ut med fartyg till en energiåtervinningsanläggning i Sverige.

Oliver Caunce, landschef på Geminor UK. Foto: Geminor.

Oliver Caunce, landschef på Geminor UK, är mycket nöjd med det nya avtalet.

– Vi är glada över att myndigheterna på Guernsey har visat oss förnyat förtroende genom att teckna ett femårigt kontrakt för export av RDF. Med ett väl fungerande femårigt partnerskap bakom oss ser vi nu fram emot att fortsätta detta samarbete fram till 2029, säger Caunce.

– Behandlat hushållsavfall från Guernsey kommer att användas för energiåtervinning i några av de mest moderna och effektiva energiåtervinningsanläggningarna i Europa. Avfallet säkerställer att avfallet från Guernsey används på ett effektivt och hållbart sätt framåt, säger Oliver Caunce i Geminor UK.

 

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.