Nyheter
Återvinningscentralen på bilden är inte Vivavs. Foto: John Göransson.

Vivav inför körkortskrav på ÅVC

Från och med den 17 april måste privatpersoner som besöker Vivabs återvinningscentraler visa upp körkortert för att bl insläppta. Varje hushåll, oavsett boendeform, får 15 fria besök per år.

Det nya systemet som Vivab nu börjar använda ska göra besöket på återvinningscentralen smidigare, säger Vivab i ett pressmeddelande.

De nya reglerna innebär att alla privatpersoner som är folkbokförda i Falkenberg eller Varberg, oavsett boendeform, ska få slänga avfall gratis på någon av de fem återvinningscentralerna. Antalet besök är som tidigare begränsat till 15 per hushåll och år.

Tidigare har det krävts ett särskilt återvinningskort vid inpassering. Det systemet slopas nu, utom för verksamheter.

– Att få använda körkortet är något som många kunder har efterfrågat. Så det är fantastiskt kul att nu kunna förenkla för dem och göra våra återvinningscentraler mer tillgängliga, säger Dusan Gocic som är enhetschef för Vivabs återvinningscentraler.

Vid det första besöket kommer kunden att behöva godkänna hanteringen av personuppgifter, och det gamla återvinningskortet kan slängas i restavfallet. De 15 fria besöken per år gäller nu alla typer av hushåll – villa, fritidshus, hyresrätt och bostadsrätt.

Enklare även för hyres- och bostadsrätter

För personer som bor i hyres- eller bostadsrätt blir det också enklare. Tidigare har de fått återvinningskort via sin fastighetsägare eller förening, men nu gäller körkortet även för dem.  Hanteringen av återvinningskort lyfts därmed bort från fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Företagare fortsätter med kort

Företagare kommer att behöva använda ett företagskort för att lämna avfall på återvinningscentralen även fortsättningsvis. De kommer att få ett nytt återvinningskort under våren.

Nya kortläsare och bommar att installeras den 16 april, då kommer besökande kunder att ledas om under några timmars tid.

Vivav är det kommunala bolag som levererar dricksvatten, renar avloppsvattnet och tar hand om avfallet i Varbergs och Falkenbergs kommuner.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.