Nyheter
Sopbilen lämnar avfall på Hässleholm Kretsloppscenter i Vankiva. Pressfoto.

Hässleholm Miljö lägger ut all soptömning på entreprenad

Hässleholm Miljö fokuserar på att modernisera sina anläggningar i Hässleholms kommun. Insamling av hushållsavfall hos villor, flerfamiljshus och verksamheter planeras därför att från och med november 2025 helt att ske via upphandlad entreprenör.

Hässleholm Miljö fokuserar på utveckling av anläggningsverksamheten för fjärrvärme, vatten och avlopp och avfallshantering. Det kommer medföra stora investeringar de kommande åren. Bolaget har därför beslutat att upphandla insamlingen av hushållsavfall på entreprenad. skriver Hässleholm Miljö i ett pressmeddelande.

– Hässleholm Miljö behöver utveckla konkurrenskraften genom att bland annat modernisera våra anläggningar och öka effektiviteten i dessa. Vi bedömer även att insamling av hushållsavfallet inom Hässleholms kommun utvecklas bäst i företag som har insamling som kärnverksamhet, säger Mats Didriksson, vd på Hässleholm Miljö.

Idag sköts tömningen av sopkärl hos villakunder av entreprenör, medan tömningen av kärl i flerbostadshus och hos verksamheter sköts av Hässleholm Miljö. Beslutet innebär att all soptömning ska utföras av en upphandlad entreprenör,från och med november 2025. All övriga renhållningsverksamhet, som tömning av enskilda avlopp, skötsel av återvinningscentraler, kundservice med mera kommer även fortsättningsvis att bedrivas i Hässleholm Miljös egen regi.

All personal som berörs ska erbjudas en ny anställning hos den valda entreprenören. Nu väntar Medbestämmandeförhandlingar med de fackliga representanterna innan upphandlingen påbörjas.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.