Nyheter
Flygfoto över Hässleholms reningsverk. Pressfoto.

Hässleholm miljö vill chockhöja VA-taxan

Hässleholm Miljö föreslår att VA-taxan höjs med i genomsnitt 16 procent 2025 och 15 procent 2026.

– Det finns fortsatt ett behov av att finansiera moderniseringen av våra gemensamma vattenverk, reningsverk och ledningar. Åtgärderna är viktiga för att säkerställa en effektiv och hållbar vattenhantering, även i morgon, säger Mats Didriksson, vd på Hässleholm Miljö.

Beslut i kommunfullmäktige

Förslaget som nu läggs fram beslutas slutligen i kommunens kommunfullmäktige, och kan komma att revideras.

Förslaget innebär en höjning i genomsnitt med 16 procent 2025 och 15 procent 2026. Men det finns flera olika delar i en VA-taxa och kostnadsökningarna kan skilja sig åt beroende på vilka tjänster som ingår, hur stor förbrukningen är och så vidare.

300 kronor mer per månad

För en e ”normalvilla” som nyttjar tjänsterna dricksvatten, avlopp och dagvatten och använder 150 kubikmeter vatten per år ökar VA-taxan med cirka 150 kronor per månad till cirka 1 030 kronor 2025 och med ytterligare 150 kronor till 1 190 kronor peer månad från 2026.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.