Nyheter
Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland.
Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland.

Skånska energibolag gör gemensam sak i Almedalen

De skånska bolagen Kraftringen, Sysav och Öresundskraft gör en gemensam satsning i Almedalen ”för att förbättra villkoren för en långsiktigt hållbar energiproduktion i Skåne och elprisområde 4”.

Bolagens arena heter ”Hållbar Energi 2030” och kommer att finnas på Mellangatan 1 i Visby torsdag 29 juni 08:00-18:00. Bland annat kommer Skånes effektkommission att offentliggöra sin strategi för de kommande åren. Förutsättningarna för CCS samt villkoren för investeringar i ny kraftvärmeproduktion kommer också att belysas.

– För att främja klimatneutrala städer krävs att industrin, fastigheter och byggnader blir mer energieffektiva. Vi behöver även mer lokal energiproduktion i form av kraftvärme. Framgångsfaktorer för förändring är god förståelse och samverkan lokalt, regionalt och nationellt mellan olika aktörer och beslutsfattare. Något vi vill bidra till genom vår arena i Almedalen, säger Sezgin Kadir, VD och koncernchef för Kraftringen Energi AB i ett pressmeddelande.

Ditt program för Almedalen 2023

 

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.