Nyheter

Tony Clark om gödselstödet: – Ett viktigt delbesked

Avfall Sveriges VD Tony Clark tar emot regeringens besked om förlängt stöd för gödselgas med försiktig optimism. Det finns ett besked som är mycket viktigare, men som låter vänta på sig.

Regeringen kommer att betala ut gödselgasstödet även under sista kvartalet 2023 och lovar att skjuta till medel i budgeten för att kunna fortsätta betala ut det

Regeringen förlänger stöd för gödselgas

– Detta är en välkommen lindring för de som sett sina investeringar i klimatsmart teknik bli till en förlustaffär på grund av att skattebefrielsen för biogas slopades i våras, säger Tony Clark i en kommentar till regeringens besked..

– Samtidigt väntar vi på oerhört viktiga besked om stöd till de biogasproducenter som enbart tar emot matavfall i sina anläggningar. Det handlar om att säkra biogasens framtid samt försörjningstrygghet och gröna jobb i Sverige, och vi vet att regeringen arbetar aktivt med denna fråga, säger Tony Clark.

Skatteverket avvaktar med beslut om återkrav för biogas

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.